Kommuner tvangsfjerner flere børn

shutterstock_73804045

Det er sørgeligt, men ikke desto mindre er det en realitet, at kommunerne på landsplan tvangsfjernede 6% flere børn i 2013 end det var tilfældet i 2011. Dette må karakteriseres som en af de mere kedelige trends i dagens Danmark. Udviklingen kommer blandt andet af, at flere kommuner er bange for at komme i mediernes søgelys, som det er set med Tønder-, Esbjerg- og Brønderslev-sagen. Tvangsfjernelse-advokater.dk yder gratis advokat bistand i disse sager og er med deres mangeårige erfaring yderst kompetente inden for området.

shutterstock_73804045

Fakta om tvangsfjernelse

Tvangsfjernelse skal altid være den allersidste udvej. Med andre ord: kommunen skal have undersøget alle alternativer inden en tvangsfjernelse finder sted. Ifølge tvangsfernelse-advokater.dk er det desværre ikke altid tilfældet. Kommunens forhold til de anvendte psykologer er ofte lidt for tæt, hvilket kan give et forkert billede af forældrenes evner. Tilmed opleves det, at kommunen hænger fast i forældet materiale og barnet kommer således ikke hjem til forældrene hurtigst muligt.

Helt konkret sker en tvangsfjernelse, såfremt forældrene vurderes som værende ude af stand til at tage vare på deres barn. Dette kan der være mange forskellige grunde til, blandt andet alkohol- eller stofmisbrug eller vold. Om en tvangsfjernelse skal finde sted, er en lang, omstændig proces, hvor en række forskellige parter er involveret. Det er derfor vigtigt med den rigtige advokat. Tvangsfjernelse-advokater.dk tager din sag til tops og for dem slutter den ikke før barnet er 18 år og dermed selv kan bestemme.

Medierne sætter dagsordenen

Den kedelige trend er et symptom på, at kommunerne er “bange” for dårlig omtale i medierne. De førnævnte skandaler, som fik massiv omtale på landsplan, satte de pågældende kommuner i dårligt lys, idet offentligheden gennem medierne fik indblik i, at kommunen har overset et problem. Kommunens dømmekraft betvivles, hvilket forringer dens image.

Derfor har mange kommuner større tilbøjelighed til ikke at tage chancer i sådanne situationer, hvormed usikkerhed og mangel på information bliver til en tvangsfjernelsessag. Alle alternativer er dermed ikke overvejet, hvorfor der muligvis ikke hersker et validt grundlag for tvangsfjernelse.

Den øgede opmærksomhed på udsatte børn og unge er tilmed nået hele vejen til Christiansborg, hvor Regeringen, Venstre og Konservative har afsat 280 millioner kroner til en forebyggelsespakke, der skal forhindre tvangsfjernelser. Denne løber fra 2014-2017.

Gratis advokatbistand

I sådanne sager tilbydes gratis advokatbistand. Tvangsfjernelse-advokater.dk fører sager i hele landet. De er tilstede igennem hele forløbet og giver ikke op. De arbejder målrettet på at belyse positiv information i sagen og sætter spørgsmålstegn, hvis oplysninger i sagen ikke virker valide. Således sikrer tvangsfjernelse-advokater.dk at du får det mest reelle sagsforløb.

Læs mere om tvangsfjernelsesprocessen.